Postel pro život…

V roce 2021 jsme v dobré víře zakoupili na chalupu postel. Dodavatel FORLIVING s. r. o., výrobce se nám nepodařilo zjistit, odbornou montáž prováděli pracovníci dodavatele.

Dům byl v době nákupu neobyvatelný, ložnice byla tehdy jedinou jakž takž použitelnou místností. Zrovna jsme totiž zahájili generální rekonstrukci celého stavení, která se vinou epidemie koronaviru protáhla až do letošního roku. A tak jsme do postele poprvé ulehli až letos v létě. 

Spali jsme v ní týden. Pak jsme se s manželkou a roštem propadli do nižších geologických vrstev úložného prostoru pod námi.

Zvedl jsem matrace a rošt a nevěřil jsem svým očím. Váhu dospělého člověka měl držet asi tak jeden závit jednoho každého ze tří pidivrutíků zavrtaných přímo do dřevotřískové desky:

Úkol zjevně nad síly tohoto „konstrukčního“ řešení…

Až nebudete vědět, jak přinutit dvě desky, aby svíraly pravý úhel, „odborné“ řešení dnes vypadá takto:

I tato vychytávka už mele z posledního. Pravý úhel dávno nikde, ještě se dvakrát vyspíme a vinklík se urve taky.

Reklamovat postel po dvou letech jsme se neodvážili, přesto jsme prodejce informovali, jak dopadla jejich postel po týdnu používání. K našemu překvapení přijali naše oznámení jako reklamaci, kterou následně samozřejmě zamítli s velmi zajímavým zdůvodněním. Reklamaci je prý neoprávněná, protože jsme postel mechanicky poškodili.  

Tak jsem rozpadající se rám přikurtoval špagátem k roštu, který zatím kupodivu drží tvar, a když tak pozoruju veledíla dnešních “odborníků”, novou postel si asi vyrobím sám, i když jsem nic podobného zatím nedělal.

A vy, až budete někdy něco kupovat od firmy FORLIVING s. r. o., zbystřete. V postelích této firmy se totiž možná může žít, ale určitě se v nich nesmí spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *