Slabiny demokracie

Demokracie nemusí být jen vláda lidu. V našich poměrech se z ní stala vláda osmnáctinásobku císaře Nerona podporovaná sto osmi členy jeho pretoriánské gardy.

Bohorovnost Fialů a Stanjurů je založena na číslici 108, proto je jim absolutně jedno, co kdo bude říkat,” pravil Václav Klaus ve dvoustránkovém rozhovoru pro MF DNES, zveřejněném v sobotu 15. 7. 2023.

Vláda darebáků, anebo jen hlupáků? MF DNES, 15. 7. 2023

Dovolím si, vážený pane profesore, jednu miniopravičku a drobné vysvětlení: 108 není číslice, ale číslo. Číslice jsou tři znaky, které posloužily k jejímu zápisu. Jinak souhlasím se vším, co v rozhovoru říkáte.

Malá odbočka: Mistrovství ve skoku vysokém se zúčastnili tito skokani:

Kdo vyhrál? Pokud si myslíte, že Jaroslav Bába, hrubě se mýlíte. Skokani na 3. – 7. místě si byli dobře vědomi, že samostatně nemají šanci ty první dva porazit. Věřili ale, že spolu to dokáží. Vytvořili tedy pětikoalici a po sečtení výkonů se skutečně ukázalo, že dosáhli triufálního a slavného vítězství.

Můžeme být opravdu hrdí na to, že jsme první demokracií na světě, která tento fígl legalizovala. Díky němu je u moci banda považující naši zemi za svoje léno, které je třeba za dobu, na kterou jim bylo propůjčeno, totálně zplundrovat. A je úplně jedno, jestli je to banda datebáků, blbů, anebo šílenců.

Se šílenými diktátory si ve starověkém Římě dovedli rychle poradit. Naše demokracie to bohužel neumí. Prapodivná osmnáctinásobná kopie císaře Nerona si, stejně jako její originál, sice už vykopala hrob, ale pretoriánská garda ji bohužel není schopna zradit, takže beztrestné řádění této pitoreskní kreatury bude pokračovat ještě dva roky. A je naprosto jasné, co nám po tom všem zůstane. Osmnáctkrát vypálený Řím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *